Gennep

Gennep

 

U heeft gelijk als u Gennep met de kerkdorpen Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide en Heijen voor een bezoekje kiest. Het Land van Maas en Niers, gelegen in het gebied De Maasduinen heeft haar bezoekers veel te bieden: een afwisselend landschap, een gastvrije bevolking, kleurrijke historische monumenten en mogelijkheden te over voor de nodige toeristische avonturen.

 

gennep

De gemeente gennep is rijk aan natuurschoon. Midden door de gemeente meandert de Niers. Het noorden van de gemeente wordt begrensd door het reichswald en in het zuiden zijn het Maasheggelandschap, de beboste stuifduinen en de stoere Maas kenmerkend. De afgelopen tien jaar is het per kano verkennen van de Niers erg in trek en velen grijpen de kans om een bezoek te brengen aan de prachtige tuinen van De Rhulenhof, die internationale bekendheid genieten.

Verder heeft Gennep ook cultuurhistorisch veel te bieden. De historische stadskern met het monumentale stadhuis, de middeleeuwse stadsmuur, het streekmuseum en de hervormde kerk zijn bezienswaardig.

Niet alleen vroeger, maar ook nu nog bruist Gennep. De historische ambiance van het winkelcentrum trekt het winkelende publiek aan. Ook de vele pottenbakkers vormen een trekpleister. In het centrum van Gennep heeft kunstenaar Frans Smeets samen met zijn dochter Isabelle en de inwoners van de gemeente, een uniek plein gemozaiekt. Veertien cirkels, vijf halve en een grote mozaïekvijver zorgen er voor dat het Ellen Hoffmannplein een lust voor het oog is geworden.

onderkanktch

Reageren is niet mogelijk